Наступного року українські військовики планують участь у 22 міжнародних навчаннях

Середа, 2 грудня 2020, 10:53
Про плани участі Збройних Сил України в багатонаціональних навчаннях розповів очільник Міноборони Андрій Таран
Наступного року українські військовики планують участь у 22 міжнародних навчаннях

Наступного року Збройні сили України планують узяти участь у 22 багатонаціональних навчаннях, зокрема у восьми на території України та в 14 за кордоном, повідомив міністр оборони України Андрій Таран, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми запрошуємо всіх наших партнерів підвищити рівень участі у навчаннях на території України наступного року. Зі свого боку, враховуючи отриманий статус партнера з розширеними можливостями, Збройні сили України готові приєднатися до відповідних навчань альянсу, пов’язаних із колективною обороною», – розповів Андрій Таран під час брифінгу для послів і військових аташе країн НАТО і представників офісу НАТО в Україні в середу.

Він також зазначив, що Міністерство оборони спільно з партнерами працює над підвищенням кваліфікації українських військовослужбовців у рамках таких військових тренувальних місій, як JMTG-U, ORBITAL, UNIFIER та LMTG-U (JMTG-U – "Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна"; UNIFIER - тренувальна місія ЗС Канади; Операція ЗС Великої Британії та Королівства Данії ORBITAL, LMTG-U - тренувальна місія ЗС Литовської Республіки).

comments powered by HyperComments