Кличко хоче «великої коаліції» у Київській міськраді

Вівторок, 1 грудня 2020, 17:48
Про це він заявив під час першого засідання Київської міської ради ІХ скликання, яке відбулося 1 грудня
Кличко хоче «великої коаліції» у Київській міськраді

Сьогодні, 1 грудня 2020 року мер столиці України Віталій Кличко склав присягу київського міського голови за підсумками місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня, а також запропонував створити «велику коаліцію» всіх політичних сил, представлених у новообраній Київській міській раді. Про це із посиланням на сайт міського голови Києва пише «Інтерфакс-Україна».

«Давайте зробимо так, щоб Київрада працювала злагоджено та ефективно. Об’єднавши зусилля всіх депутатів від усіх представлених тут політичних сил! Бо можна говорити про більшість, про опозицію, про інше. Але не можна бути в опозиції до киян та інтересів міста! Нам потрібна велика коаліція з усіх фракцій. Яку об’єднують захист інтересів усіх киян і подальший розвиток столиці», – сказав Кличко під час відкриття першого засідання Київської міської ради IX скликання у вівторок.

За словами Віталія Кличка, Київрада має показати приклад роботи «в інтересах людей, які її обрали, в інтересах міста, без політичних ультиматумів, без боротьби за посади та інтереси окремих політиків». Мер зазначив, що кияни очікують від новообраної влади оперативно ухвалених і ефективних рішень.

«Більшість політичних сил, що пройшли до Київради нового скликання, представлені і в парламенті. Тому ми маємо всі передумови працювати ефективно та конструктивно, показуючи приклад іншим містам країни. Бо, як ви знаєте, багато в чому вони орієнтуються саме на столицю», – наголосив Кличко.

Віталій Кличко також оголосив, які рішення Київрада має ухвалити в терміновому порядку ще до кінця цього року, зазначивши серед них бюджет міста на 2021 рік і введення додаткових пільг для бізнесу, який постраждав через пандемію.

«Нам потрібно ухвалити бюджет столиці на наступний рік. Це критично важливо для життєзабезпечення міста! Треба продовжити пільги і заходи для підтримки бізнесу, які ухвалила Київрада минулого скликання. А також - продовжувати реалізацію проектів, що розпочали в столиці, та нових, що запланували. Тому, пропоную всім тверезо і реально оцінити всю серйозність ситуації», – сказав Кличко.

comments powered by HyperComments