НАБУ розслідує справу проти заступника керівника Офісу Президента, який сварив Ситника

Вівторок, 1 грудня 2020, 16:51
Йдеться про заступника Андрія Єрмака – Олега Татарова
НАБУ розслідує справу проти заступника керівника Офісу Президента, який сварив Ситника

Національне антикорупційне бюро розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на інформацію, отриману від трьох співрозмовників у правоохоронних органах.

Повідомляється, що справа стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови Офісу Президента. Із 2017 року НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія «Укрбуд» Микитася.

До призначення в Офіс президента Олег Татаров був адвокатом і, зокрема, представляв інтереси «Укрбуду», а також працював у фірмі юристом.

Антикорупційні органи вважають, що на прохання забудовників Татаров міг домовитись про написання позитивної для фірми експертизи. Її зробив Київський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ.

У справі стосовно Татарова НАБУ отримало дозвіл суду на проведення негласних слідчих дій, тобто прослуховування. Татаров дізнався про прослуховування від Служби безпеки України і після цього звертався за допомогою до керівника ОП Андрія Єрмака.

Не отримавши підтримки, заступник Єрмака вирішив дати інтерв’ю, в якому сказав, що очільник НАБУ Артем Ситник «не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави і має піти».

Зазначимо, що 19 листопада Президент Володимир Зеленський запевняв послів G7, що гарантує збереження посади директора НАБУ за Ситником.

comments powered by HyperComments