Україна уже наступного року може отримати План щодо членства у НАТО

Вівторок, 1 грудня 2020, 16:24
Міністр оборони України Андрій Таран вважає, що Україна може отримати ПДЧ на саміті НАТО у 2021 році
Україна уже наступного року може отримати План щодо членства у НАТО

Україна окреслює свої амбіції отримати План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) і сподівається на політико-військову підтримку для ухвалення такого рішення на наступному саміті альянсу в 2021 році, повідомив міністр оборони України Андрій Таран, пише інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

На сайті українського оборонного відомства, повідомляється що Міністр розповів про плани отримання ПДЧ під час брифінгу «Оборонні аспекти євроатлантичної інтеграції України: основні аспекти та завдання на перспективу» сьогодні, 1 грудня 2020 року.

«Поінформуйте, будь ласка, свої столиці, що ми сподіватимемось на вашу всебічну політико-військову підтримку щодо прийняття такого рішення на наступному саміті НАТО у 2021 році. Це стане практичним кроком та демонстрацією відданості рішенням Бухарестського саміту 2008 року», – сказав Таран, звертаючись до послів та військових аташе країн НАТО, а також представників офісу НАТО в Україні.

За словами Андрія Тарана, курс України на повноправне членство в НАТО закріплено у Конституції України, а мету швидкого отримання ПДЧ зафіксовано в нещодавно ухваленій Стратегії національної безпеки України.

«Ми віримо, що для НАТО було б правильним рішення про членство в альянсі України та Грузії. Наші країни мають багато спільного. Це пострадянські республіки, це країни, котрі зазнали агресії з боку Росії. З нашої точки зору, потенційне членство в НАТО України та Грузії матиме суттєвий вплив на євроатлантичну безпеку та стабільність, зокрема у Чорноморському регіоні», – зазначив Міністр оборони України.

Таран наголосив на важливості партнерства з Північноатлантичним альянсом у протистоянні глобальним загрозам, таким як агресивна політика і дії РФ, що є серйозним викликом для міжнародного миру і стабільності.

comments powered by HyperComments