В Україні т.зв. «інтелектуальний локдаун» буде мати різну тривалість у різних регіонах

Вівторок, 1 грудня 2020, 11:57
Вихід із «інтелектуального локдауну» буде відбуватися в залежності від епідемічної обстановки
В Україні т.зв. «інтелектуальний локдаун» буде мати різну тривалість у різних регіонах

Про те, як буде виглядати «інтелектуальний локдаун», який пропонується запровадити в Україні, в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV розповів лідера фракції «Слуга Народу» у Верховній Раді України Давид Арахамія.

«Мова йшла про те, коли буде локдаун, чи буде локдаун, який саме це буде локдаун. То прем'єр-міністр визначив, що це не буде копія того локдауну, який був навесні, а це буде так званий «інтелектуальний локдаун», який має за собою мету, що після локдауну вихід нерівномірний, а з урахуванням епідеміологічної ситуації в регіонах», – заявив Давид Арахамія. За його словами, така ідея була озвучена на одній із нарад, за участі голови Кабміну та голів фракцій.

Головний критерій виходу із локдауну кожного регіону – епідемічна ситуація.

«Наскільки мені відомо, в уряді ще немає конкретної фінальної моделі локдауну, але вона розробляється для того, саме зменшити та мінімізувати економічні збитки», – сказав голова фракції «Слуга народу».

Зазначимо, що Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов не наполягатиме на продовженні в Україні «карантину вихідного дня».

«Остаточні результати ми побачимо наступного тижня, як спрацювали всі без винятку карантини вихідного дня впродовж трьох пар вихідних, які були. Але хочу однозначно сказати, що ми пам'ятаємо, як пройшли перші вихідні, коли, м'яко кажучи, не дотримувалися карантину вихідного дня. Але все-таки бачимо тенденцію до зменшення динаміки зростання...

Ми не досягли того ефекту, на який розраховували спочатку, українці не дотримувалися карантину в повному обсязі, як ми прописували», – заявив Максим Степанов, пише «Українська правда»,

Наразі найбільш ймовірним є запровадження в Україні локдауну із 24 грудня до 15 січня 2021 року, але остаточне рішення ще не ухвалено. Питання роботи транспорту під час локдауну також ще обговорюється.

comments powered by HyperComments