В Україні із квітня 2020 року звільнилося біля 5 тисяч лікарів спеціалізованої ланки, а нових лікарів зареєстровано понад 1000

Понеділок, 30 листопада 2020, 18:33
Про ситуацію із плинністю кадрів у системі охорони здоров’я розповіли у Національній службі охорони здоров’я України
В Україні із квітня 2020 року звільнилося біля 5 тисяч лікарів спеціалізованої ланки, а нових лікарів зареєстровано понад 1000

Із квітня 2020 року, згідно з даними електронної системи охорони здоров'я, звільнилися трохи більше ніж 5000 лікарів спеціалізованої ланки. Як повідомляє Національна служба здоров'я (України), при цьому нових лікарів у електронній системі охорони здоров'я зареєстровано понад тисячу. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Трансформація системи виявила прогалини на медичному ринку праці і створила попит на нові спеціальності», – повідомляє НСЗУ у своєму прес-релізі.

За даними Нацслужби охорони здоров’я, за квітень-вересень середньомісячні витрати на оплату праці до вирахування податків у медзакладах, які надають спеціалізовану медичну допомогу, становили для керівників установ – 23,5 тис. грн, для лікарів – майже 9 тис. грн, для середнього медперсоналу – 7,5 тис. грн, для молодшого медперсоналу – 6,1 тис. грн.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов у понеділок заявив, що Кабінет Міністрів не передбачив підвищення зарплати медикам у проекті держбюджету на 2021 рік, поданому на розгляд Верховної Ради МОЗ. При цьому бюджетний запит, поданий МОЗ на 2021 рік передбачає, що зарплата лікаря наступного року має становити 23 тис. грн, середнього медперсоналу – 17 тис. грн, молодшого медперсоналу – 12 тис. грн.

comments powered by HyperComments