Сьогодні у Зеленського обговорюють доцільність введення повного локдауну в Україні

Понеділок, 30 листопада 2020, 16:37
На нараді присутні Міністри, які відповідальні за боротьбу із COVID-19 в Україні
Сьогодні у Зеленського обговорюють доцільність введення повного локдауну в Україні

Представники Кабінету Міністрів, відповідальні за боротьбу з COVID-19, зокрема Міністерства охорони здоров'я, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерства внутрішніх справ, а також Ради національної безпеки і оборони, у понеділок зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно вводити в Україні повний локдаун і коли. Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»

На традиційній селекторній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського у понеділок зазначалося, що про результати наради стане оперативно відомо, щоб заздалегідь повідомити про це людям і підготуватися з точки зору економіки та надання послуг населенню.

«Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що суворого карантину не оминути», – зазначив Зеленський на нараді.

Водночас на нараді обговорювалися останні дані щодо розвитку подій із епідемією COVID-19. Уже з 30 листопада розблоковані кошти на придбання тестів на антиген і відтепер розпочнеться їх закупівля.

При відсутності сімейного лікаря або неможливості зустрічі з ним українці можуть дзвонити на створену гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я, де вони отримають консультацію, а за необхідності – до них виїде мобільна бригада, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що за порушення маскового режиму в країні правоохоронці склали 8600 протоколів.

comments powered by HyperComments