На Банковій дистанціювалися від заяв Татарова про Ситника

Понеділок, 30 листопада 2020, 10:32
В Офісі президента України заявили, що заява заступника глави ОП Олега Татарова, що стосується діяльності НАБУ, є його особистою думкою та не відображає офіційної позиції Володимира Зеленського.
На Банковій дистанціювалися від заяв Татарова про Ситника

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ОП.

В ОП нагадали, що Зеленський неодноразово заявляв, що визнання неконституційними окремих положень закону "Про НАБУ" не змогло зруйнувати легітимність і незалежність як самого відомства, так і його керівника Артема Ситника.

"Як заявив Олег Татаров, він працює в команді президента України та повністю підтримує його вектор на співпрацю з міжнародними партнерами для зміцнення незалежності всіх антикорупційних органів", - йдеться у повідомленні.

Далі наводяться пояснення самого Татарова.

"Учора я висловив свою особисту думку, яка жодним чином не впливає на мою підтримку всіх законодавчих ініціатив президента щодо зміцнення незалежності всіх антикорупційних органів", – сказав він.

Голова ОП Андрій Єрмак зазначив, що незалежність та цілісність антикорупційної системи є пріоритетною позицією.

Напередодні Олег Татаров розкритикував діяльність Бюро та його керівництва. Татаров вважає, що Ситник «не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави і має піти». Також чиновник назвав Антикорупційне бюро «не українською історією, яка знаходиться за межами України». Так Татаров прокоментував законопроект про внесення змін до закону «Про Національне антикорупційне бюро України», який був зареєстрований у Верховній Раді 27 листопада. Ініціаторами законопроекту є прем'єр-міністр Денис Шмигаль і група народних депутатів.

«НАБУ — це не українська історія, яка, на жаль, знаходиться за межами нашої країни. Можна виходити з різними законодавчими ініціативами, але корінням проблем у антикорупційній політиці держави є саме Артем Ситник. І це вже питання національної безпеки і державного суверенітету», — зазначив Татаров.

На його переконання, в Антикорупційному бюро треба провести новий конкурс на посаду директора установи «з урахуванням виключно українських інтересів».

Нагадаємо, 28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним указ п’ятого президента України Петра Порошенка про призначення Артема Ситника директором НАБУ. Пізніше президент Володимир Зеленський пообіцяв Заходу, що діяльності Національного антикорупційного бюро нічого не загрожуватиме. Також глава держави запевнив союзників, що збереже Артема Ситника на посаді директора НАБУ.

comments powered by HyperComments