Вселенський патріарх Варфоломій закликав засудити Голодомор в Україні

Неділя, 29 листопада 2020, 18:12
Він вважає, що такий злочин проти людяності, як Голодомор в Україні має бути засуджений щоб таке більше не повторилося
Вселенський патріарх Варфоломій закликав засудити Голодомор в Україні

Вселенський Патріарх Варфоломій у День пам'яті жертв Голодомору закликав засудити штучно організований Голодомор, щоб уникнути повторення трагедії й відслужив панахиду за жертвами трагедії.

«Сьогодні ми молимося за упокій душ цих мільйонів благочестивих українців... оспівуючи «вічну пам'ять» цим вірянам, ми згадуємо їхній трагічний кінець і свідчимо всій нашій людській родині, що ми ніколи не повинні забувати про такий жахливий голод, а навпаки, ми повинні засудити Голодомор, щоб такі звірства не повторилися в історії людства», – йдеться в проповіді Варфоломія, текст якої розміщено на сторінці в Facebook Генерального консульства України в Стамбулі (Туреччина).

Патріарх Варфоломій зазначив, що Голодомор був «добре спланованим геноцидом особливо людей, що вірують, з метою викорінення християнської віри і Православної церкви».

«Нехай воскреслий Господь дасть вічний спокій мільйонам праведних душ, які померли в надії на воскресіння в результаті диявольського Голодомору, а також через нинішню трагічну пандемію, і нехай їхня віра, а також їхні випробування спонукають нас викорінити будь-яку дискримінацію, несправедливість, насильство і голод у нашому світі і зробити його кращим», – сказав Варфоломій у своїй проповіді.

comments powered by HyperComments