Президент Зеленський вніс у Верховну Раду новий законопроект, який поновлює відповідальність за неправдиве декларування

П'ятниця, 27 листопада 2020, 17:41
Нагадаємо, що Конституційний Суд України скасував обов’язкове електронне декларування і забрав повноваження у НАЗК
Президент Зеленський вніс у Верховну Раду новий законопроект, який поновлює відповідальність за неправдиве декларування

У Верховній Раді зареєстрували президентський законопроєкт щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації. Про це повідомили у прес-службі Верховної Ради України.

Президентський законопроект зареєстрований під № 4434, але його ііще не опубліковано. У назві законопроєкту йдеться, що він вносить зміни «до деяких законодавчих актів України щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Як відомо, 27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства. Це рішення означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, декриміналізацію недостовірного декларування.

Раніше президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду, визнати його рішення про декларування «нікчемним» і без правових наслідків та скасувати відповідні зміни до Закону України «Про запобігання корупції».

25 листопада Зеленський також звернувся до Венеційської комісії з проханням оцінити конституційну ситуацію, що склалася після рішення КСУ від 27 жовтня, і надати висновок щодо стану антикорупційного законодавства.

 

comments powered by HyperComments