Наступного року ВМС України отримають від США різне обладнання

П'ятниця, 27 листопада 2020, 13:57
Українські військові моряки отримають засоби протимінної безпеки, водолазне спорядження, барокамери і швидкохідні надувні човни
Наступного року ВМС України отримають від США різне обладнання

У 2021 році США передадуть Військово-Морським силам України (ВМС) у рамках міжнародної військової допомоги сучасні автоматизовані засоби протимінної безпеки, зокрема локатори бічного огляду, а також інше сучасне водолазне спорядження, повідомив тимчасово виконувач обов'язків начальника пошуково-рятувальної служби командування ВМС ЗСУ Леонід Бурлака, пише «Інтерфакс-Україна».

«Загалом до комплекту поставки матеріально-технічної допомоги увійдуть безпілотні підводні апарати, локатори бокового огляду, ручні сонари, антимагнітне водолазне спорядження та інші сучасні інструменти й обладнання», – розповів Бурлака.

За його словами, безпілотні підводні апарати можуть працювати за спеціальним алгоритмом в автономному режимі й давати дуже чітку інформацію про рельєф і форму морського дна, а також виявляти будь-які підозрілі об'єкти і їх місцезнаходження. Навіть за відсутності зв'язку з бортом судна підводні апарати за встановленою програмою зможуть самостійно рухатися певною траєкторією під водою і зможуть у такому режимі здійснювати пошук і виявляти підозрілі об'єкти.

Як зазначається, також наступного року в рамках матеріально-технічної допомоги від США український флот має отримати водолазні барокамери стаціонарного, мобільного і контейнерного типу, сучасне водолазне спорядження замкнутого й напівзамкнутого типу дихання для забезпечення потреб спеціальних підрозділів ВМС, а також швидкохідні надувні човни різного розміру.

comments powered by HyperComments