Кабінет Міністрів України схвалив остаточний варіант проекту Державного Бюджету на наступний рік

П'ятниця, 27 листопада 2020, 09:43
Доопрацьований варіант фінансового плану держави на наступний рік скерували до Верховної Ради
Кабінет Міністрів України схвалив остаточний варіант проекту Державного Бюджету на наступний рік

Учора на своєму позачерговому засіданні Уряд України схвалив остаточний проект Державного Бюджету на 20201 рік. Цей документ скеровано до Верховної Ради для розгляду у другому читанні.

«Щоб оперативно передати даний документ у ВР пропоную зараз прийняти його з техніко-юридичними правками», – сказав прем’єр Шмигаль, а урядовці підтримали відповідне рішення.

За словами прем’єра, сьогодні Мінфін успішно провів консультації з МВФ щодо держбюджету. Шмигаль також представив головні показники доопрацьованого держбюджету: доопрацьований урядом Держбюджет на 2021 рік передбачає доходи у розмірі 1 трильйон 92 млрд грн, а видатки у сумі 1 трильйон 328 млрд грн.

«Знайдено можливість зменшити дефіцит бюджету по відношенню до ВВП з 6% як було запропоновано при першому читанні до 5,5%», – додав Шмигаль.

Прем’єр-міністр каже, що передбачається покращити фінансування і соціальної сфери і медицини, а також надати підтримку підприємцям, які постраждали від пандемії.

«Цей бюджет залишається бюджетом можливостей для розвитку і промисловості і для малого і середнього бізнесу», — сказав Шмигаль.
 


 

comments powered by HyperComments