Відставки Ситника не буде: про що умовчала пресслужба Кабміну

Четвер, 19 листопада 2020, 18:02
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 19 листопада провів онлайн-зустріч із Виконавчим Віце-Президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом.
Відставки Ситника не буде: про що умовчала пресслужба Кабміну

Сторони серед іншого обговорили стан реформ в Україні та торгово-економічне співробітництво України та Європейського Союзу, повідомляє пресслужба Кабміну.

Однак в офіційному повідомленні повідомдяється не про всі тези, які обговорювали сторони. За інсайдерськими даними, котрі наводить телеграм-канал «Шептун», Шмигаль пообіцяв Домбровскісу відвідати Брюссель 8 грудня 2020 року в рамках участі в засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

Також Шмигаль попросив свого співрозмовника запровадити додаткові санкції проти РФ за референдум щодо змін до конституції, а також за регіональні вибори в Криму.

Крім того, прем'єр-міністр України тонко натякнув на виділення нового кредиту. Нібито фінансування бюджету України може відбудуться тільки завдяки залученню додаткових коштів в розмірі 6,2 млрд доларів. А колишні 2,1 млрд від МВФ і 500 млн від ЄС поки не дуже допомогли.

Шмигаль також похвалився перед президентом Єврокомісії, що 26 жовтня було прийнято рішення про скасування обмежень заробітної плати для членів наглядових рад державних банків і державних підприємств. При цьому, нагадаємо, велика частина членів наглядових рад не є громадянами України.

Не забув Шмигаль розповісти, що український уряд не втручається в роботу і кадрові призначення в НБУ. А формування команди НБУ проходить відкрито і прозоро, у відповідності до законодавства.

Найцікавіше - розмова про кредити і НАБУ. Денис Шмигаль дуже хоче отримати транш макрофінансової допомоги у найближчий час. Український прем'єр навіть уточнив, що найкраще їх отримати у цьому місяці.

Що стосується відставки директора НАБУ Артема Ситника, то її не буде. А скандальне рішення Конституційного суду було помилкою, яку Президент Зеленський, Верховна Рада і Кабмін постарається вирішити юридичним або політичним способами.

comments powered by HyperComments