Через COVID-19 в Україні не буде легкої зими

П'ятниця, 13 листопада 2020, 12:49
Ця зима для українців буде дуже важкою через епідемію коронавірусу, вважає Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов
Через COVID-19 в Україні не буде легкої зими

«В Україні не буде легкої зими, буде дуже важко через COVID-19», – заявив сьогодні на брифінгу Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Зараз головне завдання – пройти цю зиму з цією епідемією, з цією пандемією з найменшими втратами. Під словом «втрати», я перш за все маю на увазі людське життя. Щоб якнайменше людей померли від цієї страшної, важкої хвороби», – продовжив Максим Степанов.

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що протягом доби 12 листопада 2020 року в Україні зафіксовано 11787 нових випадків COVID-19. Чисельність українців, які інфікувалися коронавірусом SARS-COV-2 уже перевалила за відмітку в півмільйона людей – 512652 особи. Від коронавірусної хвороби уже одужало 233849 українців. Нажаль, коронавірус забрав життя уже 9317 осіб, тобто смертність від коронавірусу в середньому по Україні складає 1,81% від усіх виявлених і 3,83% від усіх завершених випадків COVID-19.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів України 11 листопада вніс зміни до постанови № 641, якими запровадив карантин вихідного дня.

Передбачено, що у вихідні дні з 00 годин суботи до 00 годин понеділка будуть дозволені надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчі магазини, діяльність АЗС та СТО.

Водночас у вихідні не будуть працювати заклади культури, заборонено роботу закладів громадського харчування, ТРЦ, окрім продовольчих магазинів. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, це рішення діятиме три тижні.

comments powered by HyperComments