В Україні перші тимчасові «ковідні» шпиталі розгорнуть в Одеській та Донецькій областях та у місті Києві

Середа, 11 листопада 2020, 15:44
За словами Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, Україна наближається до розгортання тимчасових «ковідних» шпиталів.
В Україні перші тимчасові «ковідні» шпиталі розгорнуть в Одеській та Донецькій областях та у місті Києві

Тимчасові госпіталі для лікування «ковідних» пацієнтів в Україні можуть з’явитися уже найближчим часом. Станом на 11 листопада для розгортання таких шпиталів розглядаються Одеська та Донецька області та місто Київ. Про це в ефірі «Українського радіо» розповів заступник Міністра охорони здоров'я, Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко

«Як лікар я б не хотів, щоб у нас були розгорнуті тимчасові шпиталі і в них надавалася медична допомога. Я хотів би, щоб вся медична допомога надавалася в межах закладів охорони здоров’я. І бажано, щоб ми навіть 50% не задіювали, а залишалися в тих 30%, які є», – сказав Ляшко. Втім, за його словами, країна наближається до розгортання тимчасових шпиталів.

«Сьогодні розглядаються три області, в яких першочергово буде розгортатися. Це Одеська, Донецька і місто Київ. Визначені локації, визначений кошторис і на найближчому засіданні уряду ці гроші будуть перерозподілені в субвенції на обласні державні адміністрації, щоб вони розпочали розгортання і підготовку до розгортання», – повідомив головний санітарний лікар.

Зазначимо, що протягом доби 10 листопада 2020 року в Україні виявлено 10611 нових випадків COVID-19, одужало від коронавірусної хвороби 6802 особи, померла 191 особа. Найбільше нових випадків COVID-19 учора було зафіксовано у Києві – 965 випадків. На другому місці – Одеська область – 705 випадків, на третьому – Київська – 693 випадки, на четвертому – Львівська – 684 випадки за добу 10 листопада.

 

comments powered by HyperComments