Верховна рада України уже на наступному тижні може розглянути постанову про локдаун в країні

Вівторок, 10 листопада 2020, 11:02
Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков
Верховна рада України уже на наступному тижні може розглянути постанову про локдаун в країні

Верховна Рада протягом наступного пленарного тижня має розглянути проєкт постанови щодо «своєчасного інформування і вжиття урядом необхідних заходів» у разі введення локдауну. Про це розповів в ефірі одного із українських телеканалів Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

«Я думаю, що колеги не будуть заперечувати щодо цієї постанови. Я впевнений, ми зможемо обговорити її на погоджувальній раді наступного понеділка (16 листопада – ред.) і розглянути її на наступному пленарному тижні», – сказав Разумков.

Нагадаємо, Україна переходить на другий етап реагування на коронавірус. Раніше президент Зеленський затвердив 10 кроків зі стримування епідемії коронавірусу. Згідно з ними, ВНЗ переходять на дистанційне навчання. Крім того, у червоних і помаранчевих зонах заклади громадського харчування –  ресторани, клуби – можуть працювати лише до 22:00.

Також Міністерство охорони здоров'я звернулося до Кабміну з пропозицію впровадити так званий «карантин вихідного дня», коли протиепідемічні заходи будуть посилені тільки в суботу і неділю. Президент Володимир Зеленський провів нараду з цього приводу і наголосив, що карантин вихідного дня діятиме кілька тижнів і допоможе уникнути жорсткого локдауну.

comments powered by HyperComments