В Україні у зв’язку із епідемією COVID-19 проводитимуть тільки операції за життєвими показами

Вівторок, 10 листопада 2020, 09:52
Усі планові операції та госпіталізації в Україні припиняються – всі зусилля кинуті на «ковідну» медицину
В Україні у зв’язку із епідемією COVID-19 проводитимуть тільки операції за життєвими показами

У зв’язку із зростанням захворюваності на COVID-19 в Україні відкладаються усі планові операції та госпіталізації, в той же час, оперативні втручання за життєвими показами проводитимуться і надалі. Про це учора в ефірі одного із українських телеканалів заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«У нас припинені планові операції та планова госпіталізація, крім тих операцій, які за життєвими показами обов'язкові до виконання. Це онкозахворювання, пологи, це решта оперативних втручань і госпіталізацій, які неможливо відтермінувати», – сказав Степанов.

Він уточнив, що норма про відтермінування тих операцій, які можуть бути відкладені за медичними показаннями, діє на території регіонів з помаранчевим рівнем небезпеки від початку адаптивного карантину.

Зараз Україна перейшла до другого етапу боротьби з коронавірусом, зокрема в лікарнях припиняється планова госпіталізація і планові операції. Також на найближчому засіданні уряду планується запровадити карантин вихідного дня: в суботу та неділю будуть працювати лише продовольчі магазини, аптеки, АЗС та СТО.

comments powered by HyperComments