В Міністерстві культури України виступають проти запровадження «карантину вихідного дня»

Вівторок, 10 листопада 2020, 08:38
За словами міністра Олександра Ткаченка через цю ініціативу «сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи»
В Міністерстві культури України виступають проти запровадження «карантину вихідного дня»

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко виступає проти запровадження в Україні «карантину вихідного дня», адже він буде мати негативні наслідки для сфери культури і креативних індустрій. Тому Міністерство культури та інформаційної політики не буде підтримувати цю ініціативу.

«Сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи. Тобто йдеться про життя та існування людей.

Окреме питання, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2 до 4% ВВП. І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча варто пам’ятати, що загалом аналогічні ризики й для мікро, малого та середнього бізнесу», – повідомив Ткаченко.

За словами Олександра Ткаченко зазначив, що заклади культури – не епіцентр для розповсюдження вірусу: контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скрингінг – постійно відстежується, дезінфікуючі засоби завжди в доступі.

Міністр також назвав сферу культури «взірцем для багатьох галузей» щодо виконання санепідем вимог МОЗ.

За словами помічниці Міністра, нардепки від «Слуги Народу» Євгенії Кравчук, у випадку, якщо сфері культури заборонити працювати на вихідних – вона втратить 50% прибутку, тому «левова частка закладів закриється, аби не платити податки та зарплатню працівникам».

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначав, що під час так званого карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що декілька тижнів карантину на вихідні допоможе уникнути жорсткого локдауну.

comments powered by HyperComments