В усіх лікарнях України є менше 240 тисяч ліжко-місць для пацієнтів

Неділя, 8 листопада 2020, 15:07
Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микитчак
В усіх лікарнях України є менше 240 тисяч ліжко-місць для пацієнтів

В Україні загальна кількість ліжко-місць у стаціонарних відділеннях лікарень – 238882 лвіжко-місця. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микитчак, посилаючись на оперативну інформацію Департаментів охорони здоров’я обласних державних адміністрацій на 2 листопада 2020 року.

Біля 18% стаціонарного фонду – це онкологічні, кардіологічні, кардіохірургічні, нейрохірургічні, гематологічні, опікові та пологові стаціонари.

«Отже, у кожній області ми визначаємо критичний ліжковий фонд, який не може перепрофільовуватися для COVID-пацієнтів навіть за умов  драматичного прогнозу. Тому необхідно вдумливо  відпрацювати план переорієнтації лікарень, враховуючи специфіку кожної області.

Зокрема, кожна область має розгортати не менше однієї багатопрофільної лікарні для надання медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою.

Окремо визначено лікарні, які продовжать забезпечувати хворих ургентною допомогою. Надзвичайно важливим є організація гарячого харчування для пацієнтів, а також просимо подбати про медпрацівників, залучаючи соціально відповідальний бізнес», – підкреслила заступниця міністра охорони здоров’я.

comments powered by HyperComments