За перебування без правильно надягнутих масок чи респіраторів у транспорті чи громадських будівлях українці сплачуватимуть штраф від 170 до 255 гривень

П'ятниця, 6 листопада 2020, 15:15
Штрафи із порушників маскового режиму стягуватимуть безпосередньо на місці
За перебування без правильно надягнутих масок чи респіраторів у транспорті чи громадських будівлях українці сплачуватимуть штраф від 170 до 255 гривень

Верховна Рада України нарешті проголосувала за закон, який передбачає штрафи за перебування без масок чи респіраторів у громадських місцях чи громадському транспорті. За законопроект №3891, яким вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення проголосувало 262 народних депутати.

Відповідно до прийнятого законопроекту, особам, які перебувають у громадських будівлях чи у громадському транспорті без засобів індивідуального захисту (масок чи респіраторів) загрожуватиме штраф від 170 до 255 гривень. Протокол про адміністративне порушення складатимуть на місці.

Цей закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Одразу після голосування перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав застосовувати ці штрафи до народних депутатів, які будуть перебувати в сесійній залі Верховної Ради без масок.

«Я дуже радий що ми проголосували цей законопроєкт, і тепер я особисто вважаю, що народні депутати, які будуть знаходитися в залі Верховної Ради без масок, демонструють або впертість або зверхність до щойно прийнятого закону або відсутність інстинкту самозбреження.

Тому я дуже прошу застосовувати до них засоби адміністративного впливу», – сказав Стефанчук.

 

comments powered by HyperComments