Український військовик Віталій Марків повертається в Україну

Середа, 4 листопада 2020, 17:46
Віталій Марків у перших рядах зупиняв московську агресію на Донбасі, а згодом був засуджений італійським судом за брехливими обвинуваченням, але тепер його виправдали
Український військовик Віталій Марків повертається в Україну

Сьогодні в Україну повертається боєць української Національної Гвардії Віталій Марків, який у 2014 році одним із перших став на оборону України на Донбасі, а потім був в Італії засуджений за брехливими звинуваченнями. Старшого сержанта Національної гвардії України звинувачували в причетності до вбивства італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача і журналіста Андрія Миронова під час боїв під Слов'янськом у 2014 році.

Незважаючи на повністю сфабриковану справу, рік тому суд першої інстанції у місті Ассізі засудив Марківа до 24 років позбавлення волі.

«Це рішення суду об’єднало тисячі українців з різних країн світу та різних професій, які цілий рік боролися за звільнення Героя України. Боролися у правовій сфері, боролися на рівні посольства України, боролися у засобах масової інформації.

І Україна перемогла.

 

Тому звільнення Марківа – це перемога усього українського народу. Українських адвокатів, української діаспори в Італії, українських дипломатів, українських волонтерів та журналістів.

Лише за рік українцям вдалося зламати суспільну думку Італії як про Марківа, так і загалом про українську армію.

За рік Марків, в очах італійців, перетворився з карателя, який вбиває журналістів, у захисника України, у дисциплінованого сержанта.

За рік італійське суспільство, яке вірило московській пропаганді, нарешті стало розуміти правду про війну на Донбасі. Правду про російську агресію.

І це вплинуло на рішення італійського суду.

Тепер в кожній країні світу вже знають, українська держава, український народ не залишає в біді своїх Героїв.

Ласкаво просимо додому, Герой. Україна чекає на Віталія Марківа», – написав мер Тернополя Сергій Надал.

comments powered by HyperComments