На виплату надбавок медикам скерували уже більше 3 мільярдів гривень

П'ятниця, 23 жовтня 2020, 18:53
Усі без винятку медичні заклади отримали кошти для виплати запроваджених з 1 вересня надбавок медичним працівникам
На виплату надбавок медикам скерували уже більше 3 мільярдів гривень

Під час сьогоднішнього брифінгу Міністр охорони здоров'я України  Максим Степанов розповів про виплату надбавок медикам. Ці надбавки були запроваджені із 1 вересня 2020 року.

«Усі без винятку медичні заклади отримали кошти для виплати надбавок. Сума перерахованих коштів за вересень становить 1 270,589 млн грн, за жовтень – 1,90 млрд грн. Перерахування коштів продовжується, щоб не було жодної затримки з виплатою заробітної плати і цих надбавок за поточний місяць», – зазначив  Степанов і нагадав, що з вересня уряд за ініціативи МОЗ призначив доплати медпрацівникам, які працюють в системі охорони здоров’я.

«Це було рішення, якого чекали тисячі медичних працівників, адже рівень заробітної плати, що вони отримували довгі роки, був неприпустимим», – додав міністр.

Розмір передбачених доплат становить для лікарів – на 70% від посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки, фахівцям з базовою неповною вищою медичною освіту усіх спеціальностей – на 50% від мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – на 25% від мінімальної заробітної плати.

«Якщо хтось з медичних працівників не отримав цю надбавку, спочатку запитайте головного лікаря, що відбувається. Адже всі медзаклади отримали кошти на відповідні виплати.

Якщо ви не отримали відповіді, зробить повідомлення, зателефонуйте на гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я. А ми зі свого боку поставимо питання органам місцевого самоврядування, адже лікарні підпорядковуються саме органам місцевої влади, а не МОЗ. Але я думаю, що ми знайдемо спосіб примусити, щоб ці надбавки було виплачено», – наголосив Максим Степанов.

comments powered by HyperComments