У листопаді найбільші шанси відновити навчання мають молодші класи

Середа, 21 жовтня 2020, 16:38
Про можливості відновлення очної освіти в навчальних закладах розповідав в.о. Міністра освіти України Сергій Шкарлет в етері одного із українських телеканалів
У листопаді найбільші шанси відновити навчання мають молодші класи

Після дострокових осінніх канікул найбільші шанси повернутися до навчання у класах мають учні молодшої школи. Що ж до можливості  повноцінно навчатися старші класи, залежатиме від ситуації із коронавірусом у кожному регіоні. Найгірший сценарій, який може бути, – це повний локдаун, який був весною, коли всі навчалися на дистанційній формі.

«Якщо після 30 жовтня ситуація, залежно від зонування, покращуватиметься, то хтось  вийде на очну форму навчання. Якщо ж це буде «червона» зона, то там школярі залишаться на дистанційці. Я сподіваюся, що перші-четверті класи все ж навчатимуться у повноформатному режимі. Будемо сподіватися на кращий сценарій, але якщо буде гірший, то звичайно – це дистанційне навчання», – розповів міністр.

За словами виконувача обов’язків Міністра освіти, навчальні заклади весняний локдаун пережили гідно. Зараз більше зроблено для дистанційного навчання. Зокрема, йдеться і про напрацьовані методики, і матеріали. Крім того, у проекті бюджету на наступний рік вже заклали мільярд гривень на дистанційку. Зокрема, ці кошти підуть на дезінфектори, надбавки вчителям, засоби індивідуального захисту тощо.

Шкарлет зазначив, забезпечення навчальних закладів засобами захисту – це обов'язки місцевої влади, натомість за тим, як відбувається дистанційне навчання, та може приймати скарги від батьків, якщо вони з якимись речами не згодні, має Державна служба якості освіти.

Шкарлет наголосив, що наразі міністерство заборонило усі великі зібрання, концерти та екскурсії. Рішення про проведення шкільних олімпіад ухвалюватимуть в кожному регіоні окремо.

comments powered by HyperComments