Українцям доведеться жити в умовах пандемії COVID-19 іще півтора-два роки

Середа, 21 жовтня 2020, 16:01
Коронавірус SARS-COV-2, який є збудником цієї хвороби. залишиться із людством назавжди
Українцям доведеться жити в умовах пандемії COVID-19 іще півтора-два роки

Українцям потрібно навчитися жити в умовах епідемії коронавірусу SARS-COV-2 в найближчі півтора-два роки. Таку думку висловив керівник регіонального відділення Держспоживслужби у місті Києві Олег Рубан.

За його словами, необхідно змінити риторику щодо того, хто повинен нести відповідальність за порушення карантину – суб'єкти господарювання або громадяни.

«Дійсно збудник з нами назавжди і ми повинні навчитися жити, працювати в умовах епідемії найближчі півтора-два роки», – сказав Рубан.

При цьому він зазначив, що сьогодні є законна база щодо перевірки суб'єктів господарювання і накладення штрафів за порушення карантинних вимог.

Зазначимо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я вважають єдиним способом зупинити пандемію COVID-19 тотальну вакцинацію. Вироблення колективного імунітету проти SARS-COV-2 після того, як більшість людей перехворіє на COVID-19 малореалістичне, оскільки імунітет (антитіла) проти коронавірусу є нестійким і нетривалим. У світі і в Україні уже фіксуються випадки повторного захворювання на COVID-19.

comments powered by HyperComments