«Укрзалізниця» виступає проти обмежень у перевезенні пасажирів через коронавірусний карантин в Україні

Вівторок, 20 жовтня 2020, 10:37
У держкомпанії виступають за максимальне збереження курсування пасажирських поїздів в Україні в умовах карантину
«Укрзалізниця» виступає проти обмежень у перевезенні пасажирів через коронавірусний карантин в Україні

В АТ «Укрзалізниця» вважають, що обмеження в курсуванні пасажирських поїздів далекого і приміського сполучення, які запроваджуються у зв’язку із запровадженням більш жорсткого карантину в окремих регіонах не стримують коронавірус, а навпаки сприяють його поширенню. Про це заявила прес-служба «Укрзалізниці».

«Обмеження приміського й далекого пасажирського сполучення негативно впливає на епідемічну ситуацію в Україні.

За відсутності поїздів сотні тисяч людей будуть вимушені щоденно обирати для своїх подорожей автотранспорт, зокрема маршрутки. У більшості випадків маршрутні перевізники, на відміну від залізничних, не дотримуються належних протиепідемічних заходів», – зазначили в «Укрзалізниці».

У державній компанії також заявляють, що можливе обмеження перевезень погіршить фінансовий стан «Укрзалізниці» та змусить її відправити в простій понад 25 тисяч працівників.

«Зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до вкрай негативних наслідків для національної економіки, адже значно погіршиться мобільність населення», – додали у компанії.

У зверненні зазначаютю, що у європейських країнах, які посилюють карантинні обмеження, обмеження зазвичай не стосуються роботи залізничного транспорту.

«Укрзалізниця» буде суворо дотримуватися всіх рекомендацій та рішень, прийнятих КМУ та Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пасажирського залізничного сполучення. Але, у свою чергу, сподіваємося, що ці рішення будуть державницькими та виваженими», - сказано в повідомленні «Укрзалізниці».

Через рішення Державної комісії з надзвичайних ситуацій Укрзалізниця з 19 жовтня призупинила продаж квитків із 9 залізничних станцій, зокрема Івано-Франківська, Тернополя та Хмельницького.

comments powered by HyperComments