У партії «Голос» заявили про неприпустимість проведення «псевдореферендуму» 25 жовтня

Вівторок, 13 жовтня 2020, 17:32
Партія «Голос» попереджає президента Володимира Зеленського про неприпустимість використання незаконного «опитування» у день місцевих виборів 25 жовтня «в російських інтересах»
У партії «Голос» заявили про неприпустимість проведення «псевдореферендуму» 25 жовтня

«Дотепер спроби ініціювати подібні «опитування» здійснювались у Верховній Раді президентською партією, і були заблоковані через очевидну мету реалізувати кремлівський сценарій щодо Донбасу.

Відтак, партія «Голос» розглядає ініціативу президента Володимира Зеленського щодо «псевдореферендуму» як потенційну загрозу національним інтересам України. У будь-якому разі подібні «опитування» порушують виборче законодавство, а також протирічать міжнародним стандартам демократичних виборів », – йдеться в заяві політсили

«Будь-яке «загальне опитування» людей – це або вибори, або референдум. «Опитування» в день виборів – це величезний ризик і загроза вплинути на думку людей. Це спосіб легітимізувати небезпечні рішення, які має в планах офіс президента. Зокрема, про особливий статус Донбасу, або про «зійтися посередині» з агресором. Важливо не саме опитування, а як буде сформульовано питання.

Вони вже хотіли це зробити без окремого закону про референдум, коли хотіли наділити ЦВК повноваженням проводити опитування. А але ми не дали це зробити у вересні. Тепер вони ламають державу через коліно, оголошуючи референдум взагалі без будь-яких законних підстав.

Це величезна загроза для безпеки України в часі війни», – зазначив Роман Лозинський, народний депутат фракції «Голос».

comments powered by HyperComments