В Україні фіксуються повторні випадки захворювання на COVID-19

Вівторок, 13 жовтня 2020, 16:02
Про це повідомив виконавчий директор Центру громадського здоров’я Ігор Кузин
В Україні фіксуються повторні випадки захворювання на COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України відстежуватиме всі повторні випадки захворювання на COVID-19. Уже зараз є інформація про повторні захворювання на коронавірусну хворобу від обласних лабораторних центрів. Про це повідомив виконавчий директор Центру громадського здоров’я України Ігор Кузин.

«Інформаційна система у нас працює і дозволяє реєструвати кожен випадок. Тому я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо зробити аналітику з повторних захворювань (на COVID-19 – ред.).  Ми таку статистику не робили, але від обласних лабораторних центрів ми отримуємо відгуки, що такі випадки є, і вони реєструються», – розповів Ігор Кузин. За його словами, випадки повторного захворювання на COVID-19 фіксуються раніше, а ніж через три місяці після завершення першого захворювання.

«Раніше вважалося, що такі випадки можливі лише після трьох місяців із моменту захворювання (на COVID-19 – ред..). Те, що ми бачимо зараз – це трапляється. У невеликій кількості. І це може відбуватися навіть через місяць після основного захворювання. Однак, хороша новина – це не масове явище», – зауважив Ігор Кузин.

Зауважимо, що саме ПЛР-тестування на наявність коронавірусу є не надто точним, особливо при заборі матеріалу із верхніх дихальних шляхів – коронавірус же може «ховатися» глибоко у легенях і під час ПЛР-тестування не виявлятися.

comments powered by HyperComments