Верховна Рада України пішла на карантин через COVID-19

Середа, 30 вересня 2020, 15:50
За словами Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, зараз спостерігається спалах коронавірусної інфекції серед нардепів
Верховна Рада України пішла на карантин через COVID-19

У жовтні 2020 року Народні депутати України лише раз зберуться на пленарне засідання – це відбудеться 20 жовтня 2020 року, тобто через три тижні від сьогоднішньої дати. Усі решта робочих днів депутати будуть працювати у комітетах. Таку постанову сьогодні ухвалила Верховна Рада України – її № 4171.

Таким чином, перший робочий день у нардепів розпочнеться 2 листопада – уже після місцевих виборів 25 жовтня.

Скасування пленарних засідань у жовтні пов’язане із спалахом COVID-19 серед Народних Депутатів України. Про нього раніше розповідав Голова ВРУ Дмитро Разумков. За неофіційними даними за останні кілька днів на COVID-19 захворіло біля десятка нардепів.

Раніше планувалося, що Верховна Рада України буде проводити сесійні засідання 1 і 2 жовтня, а також із 5 по 9 жовтня. Серед нардепів, які заявили про своє захворювання на COVID-19, лідер партії «Європейська Солідарність», екс-президент України Петро Порошенко, голова партії «Голос» Кіра Рудик, а також нардеп від «Слуги Народу» Жан Беленюк.

comments powered by HyperComments