В Україні призупинили навчальні польоти літаків Ан-26 та їх аналогів

Субота, 26 вересня 2020, 16:32
Відповідне доручення сьогодні дав Президент України Володимир Зеленський
В Україні призупинили навчальні польоти літаків Ан-26 та їх аналогів

Президент Володимир Зеленський доручив заборонити навчальні польоти літаків Ан-26 та їх аналогів у Збройних силах на час розслідування авіакатастрофи на Харківщині. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Сьогодні Президент дав доручення заборонити навчальні польоти літаків Ан та їх аналогів. Дане доручення адресую міністру оборони: встановити заборону на час проведення розслідування і з'ясування причин навчальних польотів літаків Ан-26 ЗСУ», – зазначив Шмигаль.

Також він доручив відсторонити на час проведення розслідування осіб, відповідальних за організацію навчальних польотів.

Президент очікує від відповідних фахівців інформацію про склад і технічний стан всієї військової техніки, яка перебуває на озброєнні в Україні, повідомляє пресслужба глави держави.

«Ми хочемо побачити повну статистику всієї нашої техніки», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо що вчора, 25 вересня, ввечері у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків поруч із дорогою впав військовий літак Ан-26 та одразу загорівся. На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – загалом 27 людей (7 членів екіпажу та 20 курсантів). У результаті загинули 26 осіб, один з курсантів потрапив до лікарні.

У Міноборони назвали попередні причини падіння літака Ан-26Ш: відмовив датчик лівого двигуна і літак зачепив крилом землю.

comments powered by HyperComments