Генсек ООН вважає, що ситуація із пандемією COVID-19 у світі вийшла з-під контролю

П'ятниця, 18 вересня 2020, 08:28
Станом на 17 вересня 2020 року кількість зареєстрованих випадків інфікування коронавірусом SARS-COV-2 в світі стрімко наближається до 30 мільйонів випадків
Генсек ООН вважає, що ситуація із пандемією COVID-19 у світі вийшла з-під контролю

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутереш заявив, що пандемія COVID-19 вийшла з-під контролю. Його заяву поширила прес-служба Оргазації Об’єднаних націй.

Гутереш нагадав, що кількість жертв пандемії наближається до мільйона. Він закликав країни до глобального припинення вогню, підкресливши, що коронавірус є «загрозою глобальної безпеки номер один в сучасному світі».

Також генсек ООН наголосив, що вакцина не буде панацеєю від епідемії: «Одна вакцина не може вирішити цю кризу і вже точно не в найближчому майбутньому».

Він запропонував розглядати вакцину як «глобальне суспільне благо», яке має бути доступне для всіх, але для цього потрібен «хороший стрибок у фінансуванні».

Окрім того, Гутереш назвав «тривожними повідомленнями» те, що багато людей в різних країнах не хочуть у майбутньому приймати вакцину проти коронавірусу.

За даними Університету Джонса Хопкінса станом на учорашній ранок чисельність зафіксованих випадків COVID-19 у світі склало 29,8 мільйонів випадків, від цієї хвороби померло 940 тисяч пацієнтів. Найбільше пандемія торкнулася США – тут загалом виявили 6,6 мільйонів випадків, Індії (5,1 мільйонів випадків) та Бразилії – 4,4 мільйони випадків.

Поки немає вакцини від COVID-19 у громадських місцях (магазини, громадський транспорт) рекомендують носити захисну маску, не торкатися руками обличчя, дотримуватися дистанції не менше, ніж 1,5 м одне від одного, а також часто мити руки та користуватися антисептиком. Якщо ви відчуваєте ознаки захворювання, зверніться до сімейного лікаря та самоізолюйтеся.

comments powered by HyperComments