«Демократична сокира»: «ненависники Майдану та України»

Середа, 16 вересня 2020, 17:43
Українці, які вже встигли розчаруватися у десятках нашвидкуруч склепаних політпроектів, занурюються у простори Інтернету з надією знайти там нових – чесних і правдивих. Але часто просто вляпуються у неприємну субстанцію, повіривши черговим «новим обличчям», які сидять на грошах олігархів і підсміюються з наївного виборця.
«Демократична сокира»: «ненависники Майдану та України»

От серед них зачаїлась ніби демократична політсила із грізною назвою «Демократична сокира». І «рубає» вона всіх не «по-дитячому», втираючись  в довіру простих українців, які хочуть вірити у «щось нове», пише «Вголос».

Хто ці люди?

Демократична Сокира (скорочено ДемСокира, ДС, Д7, D7) — політична партія та громадська організація, заснована 2018 року, офіційно зареєстрована 22 травня 2019 року. Головним інструментом діяльності спільнота вважає тролінг.

Про заснування партії під назвою «Демократична Орда» заявили  наприкінці квітня 2018 року — засновниками виступили Олександр Нойнець, Ігор Щедрін, Юрій Гудименко, Антон Швець і Віктор Трегубов. Заяви про вступ чи підтримку партії одночасно зробили близько 30 відомих блогерів (Юрій Гудименко, Ігор Бігдан), журналістів (Віктор Трегубов, головний редактор сайту «Петро і Мазепа»), Михайло Макарук (волонтер Народного Тилу та спільноти InformNapalm), бізнесменів (Богдана Ярова, Пилип Духлій), хакерів (люди, відомі під ніками «Sean Townsend» і «Jeoffrey Dahmer» з «Українського кіберальянсу»), ветеранів АТО (Олександр Золотько, Антон Колумбет та ін.), волонтерів (Serg Marco, Ярослав Матюшин), програмістів та письменників тощо.

Влітку 2018 року оголосили про перейменування партії з «Демократична Орда» на «Демократична Сокира». Засновники пояснили це негативними конотаціями, яке викликало слово «орда» у назві.

4 серпня 2018 року відбулись установчі збори партії, на які прийшло 400 людей, 27 грудня 2018 року до Міністерства юстиції України подали документи для офіційної реєстрації партії. Офіційно внесено Міністерством юстиції до реєстру політичних партій 22 травня 2019 року.

Дострокові парламентські вибори 2019: 15 травня 2019 року політичні партії «Сила людей», «Українська Галицька партія» та «Демократична Сокира» стали партнерами для координації своєї роботи з «опору російському реваншу» та просуванню демократичних реформ. А 13 червня 2019 року ЦВК зареєструвала 10 кандидатів в одномандатних виборчих округах.

 «Що ви курите, хлопці?»

Та якщо глянути, як представники цієї «організації» креативно готують свої акції і перформанси, хочеться спитати: «Хлопці, що ви курите?»… Ось скрін переписки «сокирників», де вони обговорюють проведення чергової протестної акції. Одразу зрозуміло, що маємо справу з інтелігентними українськими патріотами.

«Допомагали «беркутівцям» і хотіли спалити Майдан»

Втім, відсутність справжнього креативу та відверта заангажованість – не найбільший гріх цієї «контори». Якщо глянути на пости українців, які у той чи інший спосіб перетиналися із цими «демократами», то картина стає значно повнішою і зрозумілішою.

«Вісьмом (!) моїм друзям подобається «Демократична сокира». Хочу спитати: «А ви знаєте, що серед організаторів і членів є люди, які «**ями крили Майдан, допомагали «беркутівцям», хотіли Майдан спалити тощо? Вам подобається така компанія?», – риторично запитує у мережі Фейсбук Юлія Яворська.

«Роботодавці з Москви невдоволені»…. – «А людям ліньки зрозуміти, хто є хто?

Діана Макарова також дала свою оцінку «сокирникам». «У кожного з нас свій Майдан – а тим часом давайте подумаємо над тим, хто ж нас знову кличе на Майдан?

… на початок Майдану я працювала в Живому Журналі редактором. Якось там мусила редагувати контент українського сегменту ЖЖ.

Ох, я й редагувала! Майдан заполонив стрічки ЖЖ, і кожного дня я готувала дайджест новин про Майдан. Майдан, Майдан – лунало над інтернетом. Повзло й неслось по інтернету.

– Ди, это надо прекращать. – написав мені Ігор Бігдан, на той час директор українського сегменту ЖЖ.

– ????? – щось таке здивоване відповіла я.

– Надо прекращать Майдан в сети. – твердо пояснив мені Ігор Бігдан.

– Майдан на Майдане не могут прекратить, а ты хочешь прекратить его в сети? – пореготала я, клепаючи черговий дайджест про Майдан.

Далі Ігор почав мені пояснювати, що ЖЖ є російським сегментом, що його роботодавці з Москви невдоволені, що вони вимагають більше писати про мандри і цікаві подорожі, про що завгодно, лише не про Майдан, що якщо ми станемо висвітлювати Майдан в мережі, то нас виженуть з роботи. А зарплатні були на той час непогані.

Я реготнула і вислала Ігорю заяву на звільнення. А скоро зібралась і сама вийшла на Майдан. Досі стою там.

Тобто, Ігор лишився з Росією, я з Майданом.

Далі Ігор дав кілька постів проти Майдану, мені вже ніколи було його читати. Коли Майдан почав перемагати, Ігор Бігдан замислився.

Зараз Ігор Бігдан кличе вас на Майдан, аби відзначити річницю. Цуцики з короткою пам’яттю захоплено репостять.

Під час Майдану списи ламались як на Майдані, так і в інтернеті. І сильно ламав в інтернеті свого незламного нефритового стержня талановитий писатель в інтернеті Олександр Нойнєц.

…”Я электорат Януковича. Он меня устраивает. Правда, я недоволен нынешним статусом русского языка и тем, что его никак не могут повысить”…

… “От всей души презираю “народ Украины” уродливое порожденье чернозема”…

… “вооруженное восстание это не майдан. Его власть подавит при одобрении соседей и не поморщится, а Янукович в своих регионах еще и рейтинг поднимет выше прежнего”…

… Задача власти – локализовать майдан и не допустить его распространения”…

… кто знает, куда нести продукты для Беркута? Власть может быть сколь угодно говном, но Беркут горел и это респект”…

Таких цитат безліч. Частково вони зібрані тут. https://www.facebook.com/VJaroslaw/posts/3083505498386592

І якщо Ігор Бігдан свої тексти проти Майдану давно прибрав – то Олександр Нойнєц навіть не соромиться. Розумний хлопчик Нага, він стиха знущається над вами.

І ось ці хлопчики кличуть вас на Майдан. Пропонують з сухою чоловічою сльозою згадати День гідності.

Вас. Тих, про кого під час Майдану вони сказали:

“Эльфийские лучники. Дуршлаг на голове. Катапульта. Голые казаки.

Мертвые и смешные. Убей себя, спаси державу”

А люди?

А люди захоплено репостять.

І Демсокиру.  І Нойнєца. І Бігдана.

https://www.facebook.com/VJaroslaw/posts/3208547179215756

У мене є питання – а людям що, ліньки поринути в історію й згадати, взнати, нарешті зрозуміти – хто є хто?

Невже люди не розуміють, що такими темпами скоро і Моторола може стати героєм Майдану?

… люди розводять руками.

І йдуть на Майдан відзначити День Гідності.

Регочуть над людьми Нойнєц і Бігдан – але, коли на них спрямовують очі захоплені маси – і Саша, і Ігор тут же змінюють вираз обличчя на кон’юнктурно-скорботний і б’ють себе кулаками в груди – НАШ МАЙДАН! НАША ГІДНІСТЬ!

… Гнати звідти тих, хто хоче примазатись до НАШОГО Майдану.

Тих, хто хотів, щоб нас вбивали й палили – і все робив для цього.

Гидко, правда?…

«І це писав Олександр Нойцан? Той самий?», – спитаєте риторично ви. Так, той самий – один із засновників «Демократичної сокири»! «І той самий «демлократ» Ігор Бігдан?». Точно! Гидко, правда?…

«Від всієї душі зневажають народ України»…  

Тепер ця «демократична» «орда» складає свято рученьки і нібито молиться за загиблими Героями Майдану, в душі їх ненавидячи. І не соромиться  організовувати нові «демократичні» акції, аби ви їм повірили. Тим, хто ненавидить Україну, сидячи на грошах ворога… Ось такі у нас з’явились нові «демократичні» і «правдорубні» сили, в які дехто вже встиг повірити. Як кажуть, «будьмо уважні!».

 

 

 

comments powered by HyperComments