Бойові групи козаків, Сергій Трофімов і Московський патріархат

Вівторок, 11 серпня 2020, 15:04
Продовжуємо наші цікаві розмови. Сьогодні поговоримо про поведінку першого заступника Глави ОП Сергія Трофімова.
Бойові групи козаків, Сергій Трофімов і Московський патріархат

Він встиг зробити не менше суперечливих заяв, ніж пані Олена Богдан з паном Олександром Ткаченком, пише телеграм-канал Churcher.

На думку нашого співрозмовника, Трофімов зовсім не зацікавлений в розвитку Православної Церкви України, а навпаки, докладає зусиль до підтримки УПЦ МП. І справа тут не тільки в його інтерв’ю Гордону, а в тому, що він фактично через свої контакти в УПЦ МП отримує вказівки з Кремля. Зокрема, щодо проведення внутрішньої релігійної політики. Сергій Трофімов свідомо робить все, аби міжконфесійний мир в Україні ніколи не наступив. Прикладом його «плідної» діяльності служить підтримка УПЦ МП з боку керівництва обладміністрацій у Київській, Рівненській, Полтавській та Чернівецькій областях, де процес перереєстрації статутів громад, які побажали перейти з УПЦ МП до ПЦУ, було повністю припинено.

Фактично,  як зазначив наш співрозмовник, Трофімов не стискається втручатися у внутрішню діяльність релігійних організацій, впливаючи на перереєстрацію статутів організацій, які захотіли перейти до ПЦУ – як нам повідомляють, за розпорядженням пана Трофімова очільник Рівненської ОДА В. Коваль провів закриту нараду з представниками єпархій УПЦ МП, які розташовані на терені області. Там представники Московського патріархату вимагали від Коваля скасувати реєстрації нових редакцій статутів громад, що вирішили перейти з УПЦ МП до ПЦУ.

А як вам позиції колишнього керівника Київської ОДА пана Чернишова та чинного очільника Чернівецької ОДА пана Осадчука? Олексій Чернишов відмовився підписувати розпорядження щодо реєстрації статутів РО, а Сергій Осадчук невідомо чому вирішив змінити керівництво відділу релігій та національностей.

Як нам під час розмови зазначили: «це ще ягідки, Ви ще про бойові підрозділи козаків не чули». Нібито Сергій Трофімов пов'язаний зі створенням бойових груп козаків Придніпров’я, які мусять захищати церковне майно УПЦ МП від «рейдерських захоплень». Куратором процесу створення бойових козацьких підрозділів є митрополит УПЦ МП Полтавський і Миргородський Філіп Осадченко – за інформацією нашого співрозмовника, Осадченко зустрічався з представникам організацій «Придніпровський кош» та «Полтавська паланка» та начебто домовився про охорону церковний будинків «від неонацистів». Красиво, нічого не скажеш. Особиста маленька армія…

А закінчити цей цикл розмов хочеться простою думкою: якщо постійно працювати в одному напрямку, не помітиш, як твоє око «замилиться». Ми щиро дякуємо за надану інформацію і можливість поглянути на релігійну проблематику з іншого боку.

P.S: [email protected]

comments powered by HyperComments