4000 волонтерів у Німеччині зберуть на концерт, щоб дізнатися, як розповсюджується коронавірус

Середа, 22 липня 2020, 13:33
Експеримент проведуть науковці університетської клініки міста Галле, щоб краще зрозуміти механізм розповсюдження COVID-19
4000 волонтерів у Німеччині зберуть на концерт, щоб дізнатися, як розповсюджується коронавірус

Німецькі медики планують провести концерт-експеримент для того, щоб дізнатися про те, як розповсюджується коронавірусна хвороба COVID-19. У цьому експерименті візьмуть участь 4000 здорових добровольців віком від 18 до 50 років, концерт відбудеться 22 серпня. Про це пише «Українська правда».

Волонтерів, які візьмуть участь у концерті, протестують на коронавірус за 48 годин до події. Вони зможуть брати участь у події тільки за умови відсутності вірусу в організмі. Також учасникам видадуть респіратори FFP2 та флуорисцентні (такі, що світяться) антисептики: це допоможе науковцям відстежити поверхні, яких торкалися найчастіше. Також волонтерам видадуть електронний бейджик, який буде повідомляти про тривалість та частоту контактів й дистанцію, яку витримував учасник.

Коли дані щодо пересування та взаємодії людини з іншими будуть зібрані, на їхній основі створять комп'ютерне моделювання щодо того, як коронавірус передається від людини до людини.

Дослідження буде розгортатися за трьома сценаріями:

Перший сценарій. Він змоделює людську взаємодію до пандемії. Проте на учасниках все одно будуть захисні маски. В цьому варіанті візьме участь 4000 волонтерів.

Другий сценарій. Вхід та пересування учасників буде контролюватися: між ними буде більше дистанції й вони ретельніше будуть дотримуватися вимог гігієни. В цьому варіанті також візьме участь 4000 людей.

Третій сценарій. Учасники будуть дотримуватись дистанції 1.5 метра. Тут буде залучено 2000 волонтерів.

«Пандемія паралізувала розважальну індустрію. Поки є ризик зараження, жодних концертів, ярмарок чи спортивних подій не проводять.

Тому дуже важливо зрозуміти, які технічні та організаційні сценарії дозволять мінімізувати ризики інфікування», – прокоментував ситуацію міністр економіки Саксонії-Ангальт (земля Федеративної Республіки Німеччина)  Армін Віллінгман.

comments powered by HyperComments