За перебування без масок в громадських місцях українців штрафуватимуть на 170 – 255 гривень

Четвер, 2 липня 2020, 17:40
Про новий законопроект, який регламентуватиме штрафи за порушення карантинних вимог, зокрема про перебування без масок в публічних місцях розповів Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
За перебування без масок в громадських місцях українців штрафуватимуть на 170 – 255 гривень

На засіданні Кабінету міністрів було схвалено новий законопроект, який передбачатиме штрафи за порушення карантинних обмежень, запроваджених урядом. Зокрема перебування без маски або респіратора в громадських місцях обійдеться звичайним українцям в 170 – 255 гривень. Юридичні особи за порушення карантинних обмежень сплачуватимуть штраф в розмірі від 3,4 до 5,1 тис. грн. Про такі новації розповів Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За словами Степанова, штрафи за порушення карантинних обмежень уже були передбачені українським законодавством, проте воно не містило визначення, що таке «громадське (публічне) місце», отож суди відмовляли у стягненні штрафів із громадян, протоколи за порушення на яких склала Національна поліція.

Як стало відомо, текст законопроекту про штрафи за відсутність масок у публічних місцях на розгляд Кабінету міністрів України вніс Міністр юстиції Денис Малюська. Уряд схвалив його одностайно. Станом на ранок 2 липня 2020 року текст цього законопроекту був недоступним.

На думку урядовців за допомогою штрафів можна змусити громадян України тотально носити маски чи респіратори і таким чином зменшити поширення коронавірусу в Україні. Проте навіть Всесвітня організація охорони здоров’я довгий час не могла визначитися із тим, чи є необхідним тотальне носіння масок в часи пандемії – початково у ВООЗ заявляли, що носити маски здоровим людям непотрібні. Власне отакі заяви створили суперечливу думку про носіння масок серед людей і опосередковано вони вплинули на те, що багато людей перестало дотримуватися запроваджених в Україні карантинних обмежень.

 

comments powered by HyperComments