Кіт у мішку для Одеського регіону

П'ятниця, 6 березня 2020, 11:42
Голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций оголосив конкурс на посаду в.о. голови обласного департаменту охорони здоров‘я. Попередній виконуючий обв‘язки несподівано звільнився.
Кіт у мішку для Одеського регіону

Про це повідомило інформаційне агенство УСІ.

Одним з конкурсантів заявлено керівника комунальної установи Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» (КУ КС «КОЦЕМДМК») Олександр Курмишов.

Для Одеського регіону Курмишов «темна конячка», а от для Київського -людина, яка відома не тільки поганою організацією роботи Центру екстреної медичної допомоги, а ще й корупційними скандалами.

Так, комунальна установа «Київський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф» за його керівництвом закупила 7 автомобілів екстренної (швидкої) медичної допомоги за 15 мільйонів гривень. Державне фінансування дісталося фірмам, які пов‘язують з одіозними братами Фісталями, які зазвичай підігрують один одному у тендерах.

Олександр Курмишов

Як повідомляє «КиевVласть» з посиланням на Каївоблраду, вартість однієї такої швидкої обійшлася державі значно дорожче, ніж при корумпованих закупівлях часів Януковича.

Чому до Одеського регіону зазирнув «фахівець по швидким» саме в той час, коли в Одеській державній адміністрації виник корупційний скандал саме з закупівлею 130 швидких налаштовує на певні роздуми.

Дивний збіг, де команда Максима Куцего шукає підписанта, що ризикне завезти на Одещину незрозумілого мотлоху на 300 мільйонів гривень замість обіцяного досконалого обладнання, що була обіцяна за тендерною документацією.

Спроби отримати експертні оцінки ніби-то покращених умов тендеру голові Обласної державної адміністрації Максиму Куцему та його поплічникам не вдалися: експертиза, яку було надано, майже за добу було відкликано самою ж експертною організацією що її надала. Другою спробою став запит заступника голови обласної адміністрації Віталія Свічинського до МОЗу щодо можливості здійснити заміну обладнання. Але це теж не пройшло.

Єдиною останньою спробою є отримання підпису від «досвідченої» та ризикової людини, що готова заради інтересів очільників департаменту пійти на змову з совістю та порушення закону.

Ще раз вкрай не зрозумілим є звільнення виконуючого обов‘язки директора департаменту, проведення термінового конкурсу та неочікувана участь у конкурсі запропошеного «гастролера» з Київа, що має досвід корумпованих схем по швидким.

Звичайно ж, Куцему не цікаво, якої якості допомогу буде отримувати громада Одещини. Він собі поїде, а нам залишатися.

comments powered by HyperComments