«Цей варіант не враховує думку громади» На Київщині селяни відмовилися вступати в Бориспільську ОТГ

Середа, 25 вересня 2019, 16:29
Згідно з планом формування територій громад Київської області село Гора має ввійти до Бориспільської ОТГ. Але з цим категорично не погоджуються мешканці села.
«Цей варіант не враховує думку громади» На Київщині селяни відмовилися вступати в Бориспільську ОТГ

Як повідомив голова сільради Роман Дмитрів, впродовж 2019 року сільською радою було двічі ініційоване добровільне об’єднання територіальних громад з сусідами в Гірську територіальну громаду з адміністративним центром у селі Гора.

«Вчора на громадських обговореннях було одноголосно прийнято рішення щодо добровільного об’єднання Гірської сільської територіальної громади села Гора Бориспільського району Київської області з Мартусівською сільською територіальною громадою села Мартусівка Бориспільського району Київської області, Ревнівською сільською територіальною громадою сіл Ревне та Затишне Бориспільського району Київської області в Гірську сільську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Гора.

Сьогодні на позачерговій сесії депутатським корпусом було підтримано вибір жителів та прийнято проект рішення щодо надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представника до складу спільної робочої групи», - написав він.

Голова сільради додав, що 26 вересня в Київськїй ОДА відбудеться засідання робочої групи з вивчення пропозицій для внесення змін до перспективного плану формування територій громад Київської області Бориспільського району, на які запрошені представники всіх сільських рад.

«Прошу небайдужих жителів нашого села прийти та підтримати наше бажання створення добровільного Гірського ОТГ з селами, які знаходяться на території Мартусівської та Ревнівської сільських рад», - написав він.

Фото інформаційної агенції «Погляд»

comments powered by HyperComments