Названо наймасовіше порушення на виборах Президента 2019

Понеділок, 1 квітня 2019, 18:07
За словами координатора Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська, найбільш масовими були розголошення таємниці голосування і фотографування виборчого бюлетеня.
Названо наймасовіше порушення на виборах Президента 2019

"І одне, і інше є серйозним порушенням. Тому що фотографування виборчого бюлетеню можуть мати дві передумови - просто бажання оприлюднити результати голосування в соцмережах і також це може свідчити про продаж свого голосу. На щастя, покриття таких порушень - близько 4% виборчих дільниць в цілому. І результат насправді є на 1-1,5% вище, ніж ми фіксували в 2014 році", - сказала Айвазовська.

Також координатор "Опори" звернула увагу на процедурні порушення, зокрема, некоректне проведення ранкових засідань виборчих комісій.

"Були факти порушень, які стосувалися процедурних моментів, але що цікаво – їхній відсоток був меншим, ніж у 2014 році, це вже певний прогресивний результат", – зазначила Айвазовська.

За словами Айвазовської, явка на цих виборах була вищою ніж у 2014 році на 3%. Виборчий процес вона назвала «агресивним» і «активним».

"Ми розуміємо, що є взаємоконтроль, бо ці вибори є дійсно конкурентні, коли окремі учасники процесу не імітують конкуренцію, а здійснюють її", – сказала вона.

comments powered by HyperComments