УПЦ МП повинна змінити назву, або платитиме податки як прибуткова організація

Середа, 30 січня 2019, 18:33
Народний депутат України з фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Іван Вінник вважає, якщо УПЦ МП відмовиться виконувати вимогу закону України і не стане вказувати у своїй назві приналежність до РПЦ, то не отримає статусу неприбуткової організації.
УПЦ МП повинна змінити назву, або платитиме податки як прибуткова організація

Про це він сказав на телеканалі Прямий.

«РПЦ може працювати в Україні. Її парафії можуть існувати. Але вона має називатися Російська Православна Церква. А що стосується ВРУ, то вона прийняла зовсім зрозумілі закони щодо переходу громад, користування приміщеннями церков і щодо перереєстрації назв», – зазначив він.

«А що буде, якщо вони не перейменуються? Усе просто. Річ у тім, що Церква є неприбутковою організацією. Вона має бути зареєстрована у Мінкульті, де ведеться облік неприбуткових релігійних, церковних організацій. А якщо РПЦ, порушуючи закон України, відмовиться виконувати його вимогу щодо назви і перейменування в РПЦ, вона не отримає статусу неприбуткової організації. Російській Православній Церкві доведеться платити податки. Це найбільше, чого бояться російські церковники», – додав Іван Вінник.

Як відомо, 20 грудня Верховна Рада України прийняла закон №5309 про перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

comments powered by HyperComments