МОЗ разом з профільним Комітетом ВР отримали перемогу над командою ректора Запорожана в ОНМедУ

П'ятниця, 20 липня 2018, 13:06
Виконуючий обов'язки ректора ОДМедУ Костянтин Аймедов зміг зайняти місце в кабінеті керівника. Сталося це лише 20 липня вранці, через два дні після його призначення.
МОЗ разом з профільним Комітетом ВР отримали перемогу над командою ректора Запорожана в ОНМедУ

Про це пише "Думська". 

Аймедов не міг потрапити на робоче місце протягом двох днів. Прихильники екс-ректора, звільненого наказом Супрун, перешкоджали цьому. Крім того, вони заявляли, що наказ про звільнення з посади Валерія Запорожана вони не визнають. 

20 липня, щоб забезпечити наказ Міністра охорони здоров'я, нардеп, член комітету з питань охорони здоров'я Сергій Мельничук допоміг Костянтину Аймедову зайняти робоче місце. 

Разом з ними в кабінет пройшли члени комісії з Міністерства охорони здоров'я. Вони кажуть, що іншого способу отримати необхідні їм для роботи документи не було: співробітники університету саботують перевірку. 

Сьогоднішні події в ОДМедУ - мабуть, одна з перших успішних спільних акцій Парламентського комітету з питань охорони здоров'я і Міністерства охорони здоров'я.

Щодо екс-ректора Валерія Запорожана, він перебуває на лікарняному і судиться з Міністерством охорони здоров'я. 19 липня Приморський районний суд Одеси відмовив Запорожану в задоволенні позову про заборону перевірки МОЗ.

Суд виніс рішення заяву В. Запорожана про забезпечення позову по подачі позовної заяви до МОЗ України про визнання незаконним Наказу №73 – Адм. Від 11 липня 2018 року – про проведення комісійної перевірки; скасування наказу №73-АДМ повернути.

Сам Валерій Запорожан зараз перебуває в лікарні. 

Вже після наказу про його звільнення в університеті складалася напружена обстановка - станом на ранок 18 липня одночасно намагалися працювати в два в.о. ректора: один, призначений наказом МОЗ, другий - нібито наказом Запорожана.

Адвокат вузу уточнила, що виконуючим обов'язки ректора після відходу Запорожана на лікарняний став Юрій Бажора, який є проректором з науково-педагогічної роботи. Проректор Юрій Бажора в ході переговорів з представником міністерства погодився підписати наказ МОЗ про звільнення екс-ректора.

Однак, як писала "Справжня Варта", документи дозволяють стверджувати, що Юрій Бажора сам призначив себе в.о. ректора. Також повідомляється, що в даний час готується подання до Прокуратури про перевищення ним службових повноважень.

comments powered by HyperComments