Гройсман відзвітував про підвищення пенсій для військовослужбовців

Середа, 21 лютого 2018, 14:02
Стало відомо, що Кабінет Міністрів прийняв рішення про те, аби підвищити пенсії військовослужбовцям з 1 січня 2018 року в середньому на півтори тисячі гривень.
Гройсман відзвітував про підвищення пенсій для військовослужбовців

Таку інформацію сповістив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у час засідання уряду сьогодні 21, пише «Українська правда».

Посадовець пояснив, що розмови щодо підвищення пенсій військовослужбовцям на законодавчому рівні почали провадитись ще восени. На цей момент вони досі тривають і можуть продовжитись ще місяць чи два. Хоча прем'єр давав обіцянку додати коштів ще з 1 січня.

Отже, урядовці знайшли вирішення, що не вимагає внесення змін у чинне законодавство, яке набуде дії до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту.

Очільник каже, що не забув про власні обіцянки. Тому нараз приймається постанова щодо збільшення пенсій для людей, що несли службу. До пенсії їм надбавлять близько 1,5 тис. грн. Нарахування розпочнуться віднині, 21 лютого.

Міністр соцполітики Андрій Рева зазначив, що у зв'язку із сьогоднішнім рішенням Кабінету будуть поступово підвищувати пенсії протягом двох років, починаючи із січня цього.

Він каже, що наразі така сума підвищення, а вже до кінця програми вона може подвоїтись.

Нагадаємо, як у кінці минулого року Гройсман заявляв, що питання військовослужбовців - дуже важливе. А на рівні президента і РНБО вони зможуть відшукати такі рішення, які прийме та ухвалить парламент. 

comments powered by HyperComments