День народження криптовалюти: як змінювався курс біткоіна за останні роки

1  |  Середа, 3 січня 2018, 18:27
«Rzeczpospolita» повідомила про досить незвичайний ювілей: саме 3 січня 2009 року людина або група людей, що назвалися Сатосі Нагатомо, створили перший блок біткоінів.
День народження криптовалюти: як змінювався курс біткоіна за останні роки

Цій події передували запуск в серпні 2008 року веб-сайту bitcoin.org та публікація у жовтні роботи «Біткоін: електронна платіжна система peer-to-peer».

Американський програміст, Гарольд Фіні, був першою людиною, що отримала цю електронну криптовалюту. 9 років тому в цей день він завантажив програму та отримав 10 біткоїнів від Сатосі Нагатомо.

Криптовалюта була маловідомою протягом першого року від її створення, лише програмісти знали про її існування.

З часом люди намагалися використати біткоін у повсякденному житті: один ентузіаст через транзакцію зумів купити дві піци у ресторані «Papa John» за 10000 електронних одиниць. Варто відзначити, що сьогодні вказана кількість криптовалюти дорівнює близько 150 млн доларів. Ширше цікавитись біткоїном почали в 2010 році. Ще через 3 роки курс обміну електронної валюти уже становив 1 до 100, незважаючи на слова багатьох експертів та прогнозистів, котрі запевняли, що біткоїн – це просто економічна бульбашка, що скоро лусне.

Врешті-решт, за останні кілька років курс згаданої криптовалюти зріс на більш ніж 5000 % , і станом на 1 грудня 2017 року 1 біткоїн дорівнював 20000 американських доларів.

Раніше «Справжня Варта» повідомляла про ймовірність зниження курсу гривні у 2018 році до 30 доларів. Проте, у випадку дотримання домовленостей з Міжнародним валютним фондом явищу інфляції можна буде зарадити.

Насамкінець нагадаємо тим, хто планує інвестувати в криптовалюту: купить догикоин можна на сайті Paybis.

comments powered by HyperComments