Під час виборів до ОТГ були зафіксовані значні правопорушення

Понеділок, 25 грудня 2017, 14:07
Міністерство внутрішніх справ України на своїй сторінці у мережі Facebook розповіло про порушення, які відбулися під час виборів до 51 окремої територіальної громади.
Під час виборів до ОТГ були зафіксовані значні правопорушення

 В неділю поліцію 73 рази повідомили про незаконні дії на виборчих дільницях, за фактами правопорушень відкрито 12 кримінальних справ.

Ст. 160 КК України («Підкуп виборця, учасника референдуму») знехтували в Івано-Франківській, Миколаївській та Запорізькій областях, де відкрито по одному провадженню. На Чернігівщині виявили 3 порушення вищевказаної статті, а на Полтавщині – 4.  

Крім того, співробітники поліції розпочали розслідування в Черкаській та Полтавській областях за фактом порушення ст. 158 Кримінального кодексу України, в якій ідеться про фальсифікацію документів в процесі виборів.

Ще один інцидент стався в селищі Лиманка Одеської області, де дійшло до прибуття слідчо-оперативної групи, яка була змушена затримати трьох правопорушників. 

Як відомо, вчора відбулися вибори в 17 областях України. Партія «Батьківщина» зазначає, що майже половина виборців не відвідали свої дільниці для волевиявлення (середня явка становила 55%).

За інформацією, наданою партією «Блок Петра Порошенка», її кандидати отримають значну частину посад голів ОТГ.

Як раніше повідомляла «Справжня Варта», апеляційну скаргу Кам’янка-Бузької територіальної виборчої комісії було розглянуто. Наслідком цього стало відновлення виборчого процесу в згаданій ОТГ.

comments powered by HyperComments