«Urbi et Orbi»: сьогодні українці святкують Різдво

Понеділок, 25 грудня 2017, 10:34
Вперше у своїй історії Україна відзначає Різдво Христове разом з усім католицьким світом 25 грудня.
«Urbi et Orbi»: сьогодні українці святкують Різдво

Як зазначає «RISU», цей день присвячений народженню в яслах Ісуса Христа. За християнським вченням, згадана подія сприяла вічному життю та спасінню душі кожної праведної людини.   

Ще з давніх часів більшість церков святкують Різдво саме 25 грудня. До таких належать Римо-Католицька, деякі православні (котрі живуть за Новоюліанським календарем), а також майже всі протестантські Церкви.

Вночі з 24 на 25 грудня відбулися святкові богослужіння в усіх храмах римо-католицьких парафій. Крім того, по телебаченню українці мали можливість спостерігати за Ватиканським собором Святого Петра, де відбулась головна церемонія, яку очолив Папа Римський Франциск.

З нагоди свята Папа звертається з різдвяним посланням до вірян усього світу. За звичаєм привітання звучить мовами усіх християнських конфесій, серед яких є й українська мова.  

На площі Святого Петра кожного року можна побачити велику українську громаду. З уст Папи лунає традиційне благословення «Urbi et Orbi», що перекладається як «містові (тобто Риму) і всьому світові».

Нагадаємо, раніше «Справжня варта» повідомила про встановлення свята Матері Божої Неустанної Помочі. Синод єпископів УГКЦ прийняв рішення про потребу відзначати це свято у першу неділю липня.

comments powered by HyperComments