Небезпечна Білорусь: в РБ знову затримали українця. На цей раз – штатного кореспондента НСТУ

П'ятниця, 17 листопада 2017, 14:03
Сьогодні стало відомо про затримання у Мінську українського кореспондента Павла Шаройко
Небезпечна Білорусь: в РБ знову затримали українця. На цей раз – штатного кореспондента НСТУ

Павло акредитований в Білорусі як кореспондент «Українського радіо». Журналіста було затримано ще 25 жовтня, перед цим у його помешканні відбувся обшук.

Повідомляється, що дружина затриманого боялась розповсюджувати інформацію, щоб не зашкодити чоловікові.

Представник КДБ Білорусі Дмитро Побяржін відмовився коментувати ситуацію. Наразі відомо лише, що Шаройка обвинувачують у шпигунстві.

Посол України в Республіці Белорусь Ігор Кизим підтверджує факт затримання білоруськими силовиками українського журналіста.

Посол України в РБ Ігор Кизим

Ігор Кизим запевняє, що ситуацию тримає під контролем, і всі відповідні ноти до МЗС Білорусі вже направлені.

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко запевняє, що Павло Шаройко займався лиже журналістикою і ніякого відношення до спецслужб чи шпигунства не має. Наразі готується відповідну заяву та звернення до міжнародної спільноти.


Прямою мовою:

Народний депутат Дмитро Тимчук
Народний депутат Дмитро Тимчук в інтерв’ю «Радіо Свобода» не стримував емоції: «Ми переконані, що після того, як Білорусь проголосувала проти резолюції по Криму, нинішній арешт - це вже вихід пана Лукашенка в відкритий простір на стороні Росії. Він постійно говорив, що є другом України, але все робив навпаки - ті ж спільні навчання з Росією у вересні. Тепер він показує, що є сателітом Кремля. І іншій інтерпретації цих дій ми не бачимо. Те, що роблять останнім часом білоруська влада, це конкретна робота проти держави України. Ми розцінюємо це тільки так»

comments powered by HyperComments