Саакашвівлі у Запоріжжі: як пройшла зустріч з політиком

П'ятниця, 22 вересня 2017, 07:59
Напередодні суда у Мостиськах, який 22 вересня продовжить розгляд справи щодо незаконного перетину кордону Михеілом Саакашвілі та його прихильниками у пункті пропуску Шегині, екс-губернатор Одещини заїхав у Запоріжжя.
Саакашвівлі у Запоріжжі: як пройшла зустріч з політиком

Як повідомляє Zanoza, у четвер, 21 вересня, в Запоріжжі провів зустріч із своїми однодумцями колишній президент Грузії і екс-глава Одеської області Міхеїл Саакашвілі.

Основну частину присутніх склали пенсіонери, які принесли з собою плакати з написами: «Олігархія — це сучасний вид рабства», «Покінчимо з олігархами-кровососами».
Саакашвілі виступав близько години. Видання публікує яскраві тези:

– Президент заради піару пропонував мені тричі бути Прем'єр-міністром, сидіти в кабінеті, виїжджати на зустрічі, але я відмовився, мені було б соромно дивитися в очі українцям.

– Мені не потрібні ніякі посади, я просто люблю Україну. Давайте наберемо 300 нових депутатів, які приймуть 10 основних законів і підуть у відставку. Я їх всьому навчу.

– Запоріжжям завжди керували не запорожці при всій повазі до донецьких, але це несправедливо. Тут був Анісімов, тут був якийсь Альоша, тепер тут головний роботодавець Ахметов.

–Чинна влада — слабкі, боягузливі бариги, які тримаються біля керма з-за нашої пасивності і імітують не лише реформи ,але й влада. Кучма був в рази сильніше. Я не люблю Януковича, але він теж був сильніше.

– При Януковичі крали зі зростання економіки, чинна влада краде збитків і мільярдних кредитів.

– Я приїхав сюди на авто з грузинськими номерами, тому що в Україні діють високі податки на розмитнення. ЗАЗ збирав китайські авто, отримали чи що-то з цього запорожці?
–Або Україна через 10 років буде жити, як Польща, або Запоріжжя, Маріуполь, Дніпро та інші українські міста вимруть ,якщо ще хоча б 5-6 мільйонів людей виїдуть за кордон. Працювати буде нікому. Зараз немає торговельних зв'язків з Росією та альтернативи теж немає. Грузія теж таке пережила ,коли після військових дій Росія оголосила ембарго. Після мого правління Грузія стала продавати товари і в ЄС, і на російський ринок.

– Я поважаю рядових поліцейських, але керівник поліції -злодій. СБУ я теж дав інша назва — Служба бариг України.

Після виступу через шанувальників Саакашвиил не зміг пробратися до свого авто і вирішив повторити досвід в Дніпрі, прокотившись на №18 маршрутці. У ході дійства на центральному проспекті утворилася пробка, а поліцейські змушені були в терміновому порядку оточити територію, щоб не пустити присутніх на проїжджу частину.

Проїхавши одну зупинку, Саакашвілі пересів на «Лексус» з грузинськими номерами.

comments powered by HyperComments