В Україні заборонено працювати з Webmoney і «Яндекс.Гроші»

Вівторок, 8 листопада 2016, 17:32
Віднині в Україні заборонено використання електронних грошей платіжних систем Webmoney, «Яндекс.Гроші», QIWI Wallet і Wallet one.
В Україні заборонено працювати з Webmoney і «Яндекс.Гроші»

Про це Нацбанк України повідомив банки та учасників платіжного ринку у відповідній телеграмі, інформує прес-служба головної державної банківської установи.

«У зв'язку з тим, що правила використання електронних грошей зазначених вище торгових марок НБУ не узгоджувалися, надання послуг з використанням цих торгових марок користувачам заборонено», – йдеться в телеграмі регулятора.

Інакше кажучи, Webmoney, «Яндекс.Гроші», QIWI Wallet и Wallet one не погодили умови використання з Нацбанком України.

При цьому в результаті моніторингу НБУ виявив факти надання користувачам послуг з поповнення електронних гаманців Webmoney, «Яндекс.Гроші», QIWI Wallet і Wallet one. Хоча, згідно із законом, випуск електронних грошей може здійснювати тільки банк, який погодив з регулятором правила їх використання.

Правила внутрішньодержавної системи розрахунків WebMoney.UA узгоджені, але вони не містять правила використання електронних грошей.

Відповідно до постанови правління НБУ, емітент, оператор, агенти, торговці і користувачі мають право на здійснення операцій з електронними грошима також лише за узгодженими з Нацбанком правилами.

НБУ зобов'язав небанківські установи, які є платіжними організаціями платіжних систем, повідомити своїх учасників про заборону.

Довідка

«Яндекс.Гроші» — електронна платіжна система, що реалізує ідею електронних грошей. Валюта розрахунків — російський рубль. Призначена для забезпечення роботи систем електронної комерції. Головний офіс компанії розташований в Москві, додатковий офіс в Санкт-Петербурзі.

WebMoney — електронна система миттєвих інтернет-розрахунків, середовище і технологія для ведення бізнесу та електронної комерції. Штаб-квартира компанії знаходиться у Москві.

Група QIWI — російська електронна платіжна система. Штаб-квартира компанії знаходиться у Москві. Російські соцмережі активно використовують QIWI для збору коштів на оснащення бойовиків й терористів з так званих ДНР\ЛНР.

comments powered by HyperComments