Україна = перемога. У неї немає іншого вибору (Панфілов)

Вівторок, 13 вересня 2016, 13:57
Україна повинна вилізти з радянської ями.
Україна = перемога. У неї немає іншого вибору (Панфілов)

Так пише Олег Панфілов, професор Державного університету Іліі (Грузія).

“В Україні є досить серйозний механізм стримування від Росії. Це перш за все США і НАТО. По-друге, Україна має зробити те, що колись робила Грузія - це почати реформи і будувати країну.

Те, що зараз представляє з себе Україна - поки що не дуже приємно. Колишня зміна адміністративного правління зруйнована, а нова ще не працює. Тому треба просто стиснути зуби і кулаки, а в українців досить сил і волі, щоб будувати свою країну далі. Як тільки Україна стане виглядати набагато краще, ніж зараз, то всі ці ватники з Донбасу і Криму почнуть заздрити.

Точно також як колись грузинам заздрили абхази з осетинами, поки Росія не влаштувала війну в 2008-му році. Але влаштовувати зараз війну в Україні вона вже не зможе. Так що в України є реальний шанс виграти не тільки війну, але і виграти авторитет. Тобто, стати країною, якій би заздрили. І все робити на зло Росії. Точно так же, як робила Грузія всі роки реформ.

Найголовніше, що ви вже домоглися енергонезалежності від Росії. Те, що Грузія зробила вже давно. Механізм стримування є і він зараз на боці України, як країни, яка дуже швидко за два роки створила потужну армію. По-друге, в Україні досить хороший промисловий потенціал, але розвиватися далі теж потрібно.

Відсоток "Зрадник" в українському суспільстві потихеньку зменшується. Українці повинні зрозуміти, що держава в цій ситуації не потрібно любити, а треба поважати. Все-таки це не та держава, яка була 23 роки після совка. І Україна, яка намагається вилізти з радянської ями, гідна поваги.

А в Росії тим часом йде процес власного вмирання. Нарешті починають діяти санкції, російській економіці все гірше і гірше. Думаю, що восени з'являться продовольчі проблеми, тому що Росія не здатна себе прогодувати. У Кремлі будуть робити все, щоб знижувати градус напруженості.

Для цього створена власна путінська армія, Національна гвардія в півмільйона, для цього влаштовують репресії, цирк з виборами. А насправді соціальна напруженість буде зростати і у них голова буде свербіти з цього приводу, а не з приводу України.

Але займатися своїми внутрішніми проблемами російська влада не буде. Вона буде їх знищувати”.
 

comments powered by HyperComments