І знову про Зеленського. А ві знаєте, що насправді Нової хвилі не було?

Вівторок, 13 вересня 2016, 13:15
Був фестиваль Української культури.
І знову про Зеленського. А ві знаєте, що насправді Нової хвилі не було?

І спонсорував його, огранізував сам 95 квартал.

Пише Ян Валетов, письменник, блогер, бізнесмен, на своєму блозі на Обозревателе

“Дорогі і не дорогі мої співвітчизники!

Вам може подобатися або не подобатися 95 квартал - я, наприклад, від нього втомився - ви можете критикувати його жарти за формою і за змістом, але я рекомендую вам згадати, як за радянських часів прості радянські громадяни писали десятки тисяч листів із засудженням Даніеля, Пастернака , Синявського, Солженіцина.

Зеленський - НЕ Солженіцин, але, от біда, аргументи ті ж ... Форма та сама ... Тільки замість конверта з маркою і листочка з тисячею підписів трудового колективу, фейсбучний блог.

Наклеп на Батьківщину! У той час як ... Ми, всім трудовим колективом вимагаємо ... Як вони сміють? Святе!

Більшість з вас навіть не знало, що це не виступ на Новій хвилі (її два роки як немає), а фестиваль української культури в Латвії, який організував сам 95-й квартал. За свої гроші. І в залі сидять люди, які прийшли на 4-х денний фестиваль української культури "Мade in Ukraine". Чи не вата. Чи не рашковане. Глядачі, які прийшли на фестиваль УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ! Вам не подобається українська культура в такому вигляді? А в якому подобається?

Мені від жартів з приводу кредиту не було смішно. Мені було сумно. Я не розумію, чому не можна жартувати про Порошенко і кредитах. Про Януковича було можна? Про Азарова? Так чому не можна зараз? Невдалий жарт з приводу порноактриси? Згоден. Дуже зла. До сліз образлива. А знаєте чому образлива? Чому все злетіли від неї? Тому що в жарті лише доля жарту. Я б так не пожартував. Але це не означає, що у цього жарту немає підстави.

А реприза з Януковичем і капелюхом для милостині чудесна. Особливо в тому місці, де він говорить: "Петро Олексійович, я не знав, що це ваша точка! Вибачте!". Так це теж образливо. Але дуже їдко і влучно.

Ви легко приймаєте грубий гумор за зразок, коли він не зачіпає нашу сторону, і не терпите, коли проходяться по нам. Чи не сторонні. Свої проходяться. Як посміли! Не можна жартувати над цим! Можна, можливо! Ви недавно вішали на аватарки французький прапор і кричали, що ви - Шарлі! Або Шарлі - інше? А ви, як ісламісти - тільки без автоматів? Вітаю. Мені не до душі жарти Шарлі Ебдо, але закривати їх мені і в голову не прийде.

Ви вже забули, що Зеленський нев'їзний в Росію за те, що фінансував ВСУ. Ви забули, як 95-й топтався по Януковичу і компанії. Вже і Коломойський у вас проросійський ...

І скільки праведного гніву! Ще трохи, і ви почнете мочитися на вчорашніх кумирів. Частина топче Лойко. Частина штовхає Муравського.

Я в курсі, що в Україні кумири котируються від години і менше, але тоді навіщо ми обурюємося, що у нас культури "на чотири дні"? У нас ні культури, ні терпимості ...

Вам не подобаються жарти кварталу? Не дивіться його. Не купуйте квитки. Чи не підтримуйте фінансово. У вас є всі можливості оцінити гумор і показати своє ставлення до артистів і їх жартів. Але не ведіть себе, як громадяни СРСР.

Я це вже бачив. Повірте, це дуже поганий симптом. Коли починається всенародне засудження такі дрібниці, як винен-не винен вже не враховуються.

Мені більше до душі гумор Жванецького, але він ще образливіше. Просто Михайло Михайлович ображав СРСР. СРСР ображати можна. Нинішніх можна. Якщо Міхал Міхалич образить, то мало не буде. Зеленський солодкої булкою здасться.

Прав був Жванецький: сатирик - професія безсмертна. Поки є влада, сатирик голодним ходити не буде”.
 

 

comments powered by HyperComments