Потрібна конкуренція! Думка Гайдая про витівки Зеленського

Вівторок, 13 вересня 2016, 11:51
А ось ще одна думка про витівку Зеленського.
Потрібна конкуренція! Думка Гайдая про витівки Зеленського

Озвучив його Сергій Гайдай, керуючий партнер в Social Engineering Agency "Gaiday.Com", директор зі стратегічного планування в Гайдай.Ком і просто авантюрист.

“Чи потрібно критикувати, сміятися чи троліть владу? Потрібно! Чи справедливо звинувачувати нашу владу, що вона бере в борг у світу, за рахунок нас з вами і народжує борги, які не збирається повертати сама, перекладаючи це на плечі наших з вами дітей і онуків? Справедливо!

Президент дійсно дозволяє повідомляти українцям на святкуванні Дня Міста у Вінниці про своє "досягнення": Захід дає нам новий транш - саме він, бачте, стане опорою в проведенні реформ. Треба брати кредити? Доводиться. Але чи варто цим хвалитися? Сумнівно, Через два роки свого президентства Петро Олексійович має доповідати не про те, що нам позичають гроші - а про те, що заробила українська економіка, створюючи нові робочі місця і піднімаючи рівень життя населення, і ми не ходимо по світу з простягнутою рукою.

Але ось ту тобто тонкий етичний момент. Сатира влади - це завжди продукт внутрішній. Висміювати нашу владу варто тут в Україні, а не за кордоном. І виступати кварталівцям потрібно на сцені Майдану вимагає відставки власника Липецької фабрики, а не на березі Балтійського моря.
Ми не любили Ющенка. Ми навіть зневажали його. Але хихикання Юлі разом з Путіним, який пішло жартував над українським президентом в Москві, українці сприйняли з обуренням. І Тимошенко тоді втратила багатьох своїх прихильників.

Там в Юрмалі співпало два фактора. Перший: місце для критики України Зеленський з колегами вибрав невдало. І другий: будемо чесними - це можна було б пробачити, якби було дійсно смішно, і ми побачили тонкий і точний гумор або сатиру високого рівня. Як у Жванецького свого часу або у Джо Карліна. Але все це було слабо. натужно і не переконливо. Дивитися на це було якось ніяково...

Мене дивує обурення 95-м Кварталом людей, які ще недавно захоплювалися їхньою творчістю. По-моєму їх опетросяніваніе сталося ще задовго до Юрмали.

Низькопробний гумор розрахований на люмпенезірованное населення збирав повні зали і забезпечував рейтинг в ефірі. Маси споживають і платять - ну й добре. Але не варто його виносити за межі країни. Справа не тільки в тому, що сторонній глядач не розбираючись в тонкощах наших реалій не бачить різниці між усіма українцями і нашою владою, а в тому, що він бачить у українців - низькопробний гумор. А ось це дійсно прикро. Це все що ми можемо показати?

Я згоден - нічого мочити "клоунів" (слово вживаю не в принизливому заставі, клоуни - важливий і корисний елемент суспільного життя). Вони просто індикатор загального рівня культури. Але по обговорювати можна. Якщо ти клоун екстра класу - то повинен мати серйозну етичну чуйку і не допускати таких грубих помилок.

І ще: в цьому цеху потрібна конкуренція і альтернатива. Даєш справжній політичний стендап!”
 

 

comments powered by HyperComments