Лідер «Батьківщини» вважає «мінські протоколи з найманцями Кремля» легалізацією терористів і кроком до втрати Донбасу

Понеділок, 15 вересня 2014, 13:00
Переговори з Росією мають вестися виключно «з позиції сили» і в складі: «США, Євросоюз, Україна плюс агресор», вважає Юлія Тимошенко.
Лідер «Батьківщини» вважає «мінські протоколи з найманцями Кремля» легалізацією терористів і кроком до втрати Донбасу

Про це вона заявила в минулу неділю, на з'їзді ВО «Батьківщина», за підсумками якого ЮВТ знову вдалося здивувати і ефектно обставити своїх політичних опонентів.

«Якщо ми будемо вести переговори з агресором, то повинні робити це лише з позиції сили - ефективної боєздатної армії і перемог на фронтах на тлі зміцнення Збройних сил України», - впевнена екс-прем'єр.



Тимошенко назвала чотири базових умови для переговорів з боку України, які не можуть бути об'єктом компромісу:

1) Збереження державного суверенітету

2) Збереження цілісності української території («ні п'яді землі ворогові»), результатом переговорів не можуть стати будь-які сурогати, начебто невизнаних республік на території України;

3) Курс держави на вступ до Євросоюзу і НАТО, хто вважає інакше - той зрадник, оскільки в такому випадку, кров на Майдані була пролита даремно;

4) Обов'язковий елемент національних інтересів - українська мова, єдина державна

Екс-прем'єр зазначила, що «компас мінських угод перебував у Кремлі».

«Мінські протоколи, підписані з найманцями Кремля - лідерами невизнаних утворень ЛНР і ДНР, не відповідають жодному положенню Конституції України. Такі питання повинні обговорюватися публічно, домовленості сторін - бути прозорими і відкритими для суспільства », - справедливо вважає Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» також змалювала загрози, які виникли у зв'язку з підписанням мінських протоколів.

Також, нагадаємо, політтехнологам ЮВТ вдалося здивувати спільноту наданням першого місця в кандидатській п'ятірці полоненій льотчиці Надії Савченко.
 

comments powered by HyperComments